De Osseweide

Om meer mensen mee te laten genieten van onze passie, de dieren, de natuur en het boerderijleven, zijn wij in 2008 gestart met onze zorgactiviteiten.

Uit eigen ervaringen weten wij dat kwaliteit van leven niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Voor mensen met een afstand ten opzichte van de maatschappij of de arbeidsmarkt kan goede begeleiding het verschil maken tussen een door beperkingen gedomineerd bestaan en een zinvol, leuk leven.  

Zorgboerderij 'De Osseweide' is zeer landelijk gelegen aan de rand van het pittoreske 11-stedenstadje Dokkum en toch van alle infrastructurele gemakken voorzien. Aan de ene zijde ligt De Centrale As, die ons snel door heel Friesland en verder brengt, en aan de andere zijde zit een een bosschage die ons verbindt met de gemakken van een stad. Ook ligt onze zorgboerderij nabij open vis- en vaarwater.  

De Osseweide is een voormalige melkveehouderij, welke in de loop der jaren is gerenoveerd en verbouwd. Deels is de boerderij ingericht als paardenhouderij en deels is deze ingericht als onderhoudswerkplaats voor al het rollend en niet-rollend materieel wat nodig is op een boerderij. In het zogenoemde 'Lyts Hus' bevinden zich kamers, keuken en sanitair.

Voor de veiligheid van mens en dier is ons gehele terrein (elektrisch) omheind. Daarnaast hebben we zowel buiten als binnen camera-bewaking.

Naast paarden en pony's zijn er honden, katten, ganzen, schapen, een pratende papegaai en nog veel meer dieren. 

Ieder mens is uniek en waardevol en wij willen graag helpen om elke deelnemer ook het gevoel te geven
'IK MAG ER ZIJN'.

Zorgboerderij 'De Osseweide' beschikt over eigen vervoer om deelnemers op te halen en thuis te brengen.

Naast onze eigen locatie hebben wij nog twee locaties waar mensen dagbesteding een opleiding of een reïntegratie traject kunnen volgen, namelijk Loon- en Grondverzetbedrijf de Jong te Westergeest en  Stal Paula de Jong te Buitenpost. 

Neemt u gerust eens vrijblijvend contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Contact

Postadres
Postbus 51
9100 AB Dokkum
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bezoekadres
Harddraversdijk 82
9101 PH  Dokkum 
06 - 222 508 06 bgg
06 - 515 542 74